Vad är kakor

En kaka, även kallad cookie, är en textfil som skickas mellan din webbläsare och webbservern för den sida du besöker. I filen sparas en liten mängd data t.ex. om vad du gör på webbsidan. När du sedan besöker webbsidan nästa gång kan webbläsaren komma ihåg vad du gjorde förra gången. Kakor är inte skadliga för din dator. Filerna är små och begränsade gällande hur mycket information som får sparas, således påverkar inte kakor datorns lagringsutrymme märkbart.

Varför används kakor

Maxi Laser använder sig av kakor för att erbjuda en bättre anpassad användarupplevelse på webbsidan genom identifiering av besökare och analys av trafik på webbsidan. Kakorna lagrar inte personligt identifierbar information om besökaren som t.ex. namn eller e-post. 

Hur du kan kontrollera användning av kakor

Du kan kontrollera kakor via din webbläsares inställningar. Att stänga av kakor rekommenderas inte eftersom att det försämrar användarupplevelsen på webbsidan och kan göra att innehåll inte visas. Vill du ta bort kakor som har sparats på din dator kan du gå in på din dators webbläsare och radera kakor i inställningarna. Om du raderar kakor kommer webbsidor du besökt inte ihåg tidigare inställningar och innehållet anpassas inte för dig. 

Cookiepolicyn uppdaterades 16.08.2018